Search
Close this search box.

Tips & Tricks

Zindelijk is fijn, zomaar zindelijk

De werkgroep Zomaar Zindelijk is verantwoordelijk voor de invulling van deze informatieve website die dezelfde naam draagt. Onze werkgroep bestaat uit experts en professionals die werkzaam zijn binnen de kinderopvang, primair onderwijs en diverse takken van zorg rondom kinderen.

We hebben onze kennis, ervaring en expertise verzameld en gebundeld om jullie een helpende hand te bieden. Of je nu ouder of opvoeder bent of zelf als professional werkt met kinderen, je vindt op deze website informatie, tips & tricks en gouden regels om je te ondersteunen bij het
proces van zindelijk worden van kinderen.

Via de knoppen hieronder vind je twee prachtige posters. Eentje met de 10 gouden regels voor ouders & opvoeders en een met 10 gouden regels voor professionals in primair onderwijs & kinderopvang.
Geef ze vooral een mooie plek!

Ervaringen

Veel mensen zijn je al voorgegaan bij het zindelijk maken van hun kroost. Hieronder hebben we ervaringen van andere ouders en ook van leerkrachten voor u geselecteerd. Zo leer je van en met elkaar.

Blog

Meer weten over zindelijkheid? In de volgende blogartikelen delen onze experts kennis en geven ze tips en tricks.

Stront aan de knikker

Vol ongeloof keek de moeder van Vera mij aan. Of Vera een poepprobleem heeft?
“Nee, poepen gaat prima”. “We komen hier omdat Vera een

Zindelijkheid in de basis

Je kind is zindelijk als het zelf kan aangeven wanneer het moet plassen of poepen. Daarnaast moet je kind de plas en poep even op